1 maj 2017
19:00

Virestads IF

Referat: Ryds SK - Virestads IF

Första seriematchen för säsongen 2017 spelades igår, måndagen den 1 maj. En solig men något kylig måndagskväll gav förutsättningar till en publikfest på trojavallen i Ryd med 171 stycken betalande. Matchen slutade i succé för de gröna som tog med sig tre poäng efter en spännande tillställning.

Virestad hade svårt att trycka fram laget och skapa ett etablerat spel på mittfältet. Orsaken till detta var den något studsiga planen och ett aggressivt mittfält i Ryd. Det fokuserades istället mer på spelvändningar och fasta situationer. I första halvlek hade Virestad ett flertal frisparkar och hörnor där farligheter uppstod. Men bollen ville inte leta sig in i mål för något av lagen i första halvlek. Ryd skapade även de lägen i första halvlek med bland annat en ribbträff och ytterligare några skott där tobbe agerade med bravur.

Andra halvlek liknade väldigt mycket den första, där Ryd var det laget som spelade runt bollen och Virestad fokuserade mer på att ligga rätt i det defensiva och skapa spelvändningar. I den 78' minuten dyker det upp ett läge för krigge i straffområdet. Där de flesta tror att den ack så vänsterfotade åldermannen ska ta in bollen och lägga över den på vänsterfoten så drar han till på volley med högran. Han får ett bra tillslag och bollen går mot det högra krysset, men målvakten i Ryd gör en jätteräddning och styr bollen i ribban. Returen letar sig fram till rusande max som stöter in bollen i mål på "Zlatan-manér". 0-1 är ett faktum och Virestad lyckas hålla undan sista kvarten från ett pressande Ryd.

Ett extra eloge går denna matchen till Virestads försvars- och målvaktspel som återigen håller tätt. Max inhopp i andra halvlek får även det ett extra plus från webmaster för hans attityd och känsla att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt.